Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielne słodkości do popołudniowej kawki, kruche babeczki z bitą śmietaną i owocami. Z podanych składników wyjdzie 6-8 babeczek....
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2173
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 73
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 109
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 186
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 186
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2173
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 73
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 109
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 186
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło, drobno posiekać nożem. Dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na około godzinę.
Schłodzone ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Szklanką lub metalową obręczą wycinać koła i wykładać nimi wysmarowane masłem foremki. Piec przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem i esencją waniliową. Szprycą nakładać krem do babeczek, udekorować owocami.