Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na truskawki zaczął się na dobre, dlatego dziś zapraszam na pyszne i proste kruche babeczki z kremem i truskawkami
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 41
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3569
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 41
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3569
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy.
KREM Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, następnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. W misce ucieramy miękkie masło lub margarynę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. I krem gotowy :)
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim babeczki.
Następnie truskawki kroimy, układamy na kremie.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wstawiamy do lodówki, gdy będzie lekko tężejąca dekorujemy nią babeczki.Możemy jeszcze zrobić rozetki z kremu na każdej babeczce. Babeczki przechowujemy w lodówce :)