Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruche babeczki z owocami leśnymi i porzeczkami"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 216
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 277
Składniki
ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Zawiń w folię, włóż do lodówki na ok. 30 min. Następnie rozwałkuj ciasto, podsypując lekko mąką, wytnij kółka i wyłóż nimi foremki.
Ciasto obciąż (np. grochem, kulkami do pieczenia). Piecz w 200oC 15-20 min, usuń obciążenie i dopiecz na złoto. ?Schłodź.
masy zmiksuj. Napełnij babeczki, na wierzchu ułóż umyte i osuszone owoce.
12-20 SZTUK
PRZYGOT. 50 MINUT + PIECZENIE
SZT. OK.0,80 złŹródło: Świat kobiety