Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne . Polecam
foremka na tarte lub naczynie żaroodporne, miska, folia spożywcza, sitko, nóż , ręcznik papierowy,
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 297
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1185
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 889
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 297
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1185
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 889
Składniki
Czas przygotowania 15 minut+ czas chłodzenia + czas pieczenia Średniej wielkości foremka na tarte lub naczynie żaroodporne. Składniki ciasta wkładamy do miski i zagniatamy ciasto gładkie i jednolite. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 20 minut do lodówki. W między czasie truskawki oczyszczamy z szypułek, płuczemy i osuszamy na sitku lub ręcznikiem papierowym, następnie kroimy w ćwiartki lub jeszcze na mniejsze kawałki. Naczynie na tarte smarujemy tłuszczem , obsypujemy mąką kukurydzianą, wykładamy 1/3 części ciasta rozkładając po całej powierzchni naczynia. Na cieście rozkładamy przygotowane , osuszone truskawki, posypujemy pozostałym ciastem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 50 minut. Smacznego
Ciasto po upieczeniu i rozkrojeniu.
Ciasto gotowe do podania.