Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka czekoladowe, które pokochają wszyscy miłośnicy czekolady. Są tak pyszne, że nie zostają po nich nawet okruszki. Ich przygotowanie jest dziecinnie proste — wystarczy przełożyć wszystkie składniki do miski i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Następnie formujemy równej wielkości ciasteczka, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Do miski przełóż miękkie masło, wsyp cukier. Składniki zmiksuj.
Do puszystej maślanej masy wbij dwa jajka. Ponownie zmiksuj składniki.
Do ubitej masy dodaj przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Dorzuć łyżkę kremu czekoladowego i dropsy czekoladowe lub posiekaną czekoladę. Ciasto zagnieć dłońmi.
Z ciasta uformuj równej wielkości okrągłe ciasteczka. Wyłóż je na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia.
Kruche ciasteczka czekoladowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Piecz przez około 10 minut. Upieczone pozostaw na blaszce do ostygnięcia.