Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, mało słodkie, a smaku połączenia kakao z orzechami nie trzeba zachwalać.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2728
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3607
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 537
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 121
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2728
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3607
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 537
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6177
Składniki
Mąki, sól, proszek, cukier i kakao wymieszać. Dodać masło starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko posiekać na tzw. piasek. Dodać żółtka i zarobić ciasto - jeśli będzie zbyt kleiste, dodać jeszcze mąki.
Ciasto schłodzić ok. godziny w lodówce.
Rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wykrawać ciastka foremkami. Na wierzch każdego nałożyć odrobinę grubo startych orzechów i delikatnie je docisnąć.
Piec 10-12 minut w temp. 160 stopni, grzałka góra-dół.
Smacznego chrupania. :)