Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, mało słodkie, a smaku połączenia kakao z orzechami nie trzeba zachwalać.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mąki, sól, proszek, cukier i kakao wymieszać. Dodać masło starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko posiekać na tzw. piasek. Dodać żółtka i zarobić ciasto - jeśli będzie zbyt kleiste, dodać jeszcze mąki.
Ciasto schłodzić ok. godziny w lodówce.
Rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wykrawać ciastka foremkami. Na wierzch każdego nałożyć odrobinę grubo startych orzechów i delikatnie je docisnąć.
Piec 10-12 minut w temp. 160 stopni, grzałka góra-dół.
Smacznego chrupania. :)