Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka, mało słodkie, a smaku połączenia kakao z orzechami nie trzeba zachwalać.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11106
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11106
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Składniki
Mąki, sól, proszek, cukier i kakao wymieszać. Dodać masło starte na tarce o grubych oczkach. Wszystko posiekać na tzw. piasek. Dodać żółtka i zarobić ciasto - jeśli będzie zbyt kleiste, dodać jeszcze mąki.
Ciasto schłodzić ok. godziny w lodówce.
Rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wykrawać ciastka foremkami. Na wierzch każdego nałożyć odrobinę grubo startych orzechów i delikatnie je docisnąć.
Piec 10-12 minut w temp. 160 stopni, grzałka góra-dół.
Smacznego chrupania. :)