Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka z dżemem
Z wyżej wymienionych składników zagniatam kruche ciasto i wstawiam na co najmniej godzinne do lodówki .
Biorę cześć schłodzonego ciasto a pozostałe zostawiam w lodówce by nie miękło ,z części ciasta rozwałkowuje średniej grubości placek podsypując mąką i wycinam szklanka kola ,jedno koło cale a w drugim robię dziurkę kieliszkiem w środku ,my użyliśmy tez innych foremek i tak do całkowitego wykorzystania ciasta
Dużą blachę wykładam papierem lekko smaruję olejem i układam nasze ciasteczka tak by sie nie stykały tak by każde miało parę jedno cale drugie z dziurką i piekę każda blaszkę po 15 minut w nagrzanym piekarniku ,funkcja góra dół w 200 stopniach
Upieczone i przestudzone ciasteczka układam parami smarując cale ciastko dżemem a na wierzch ciasteczko z dziurką i tak ze wszystkimi ciastkami smacznego
Drobne, kruche ciasteczka, przelozone dzemem i obsypane cukrem pudrem, czyli...
Odsłon: 8156
Kruche ciacho, karmelowo-waniliowa polewa, w której zatopione są orzechy... n...
Odsłon: 5955
Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w do...
Odsłon: 7021
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 458
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 458
Składniki
Z wyżej wymienionych składników zagniatam kruche ciasto i wstawiam na co najmniej godzinne do lodówki .
Biorę cześć schłodzonego ciasto a pozostałe zostawiam w lodówce by nie miękło ,z części ciasta rozwałkowuje średniej grubości placek podsypując mąką i wycinam szklanka kola ,jedno koło cale a w drugim robię dziurkę kieliszkiem w środku ,my użyliśmy tez innych foremek i tak do całkowitego wykorzystania ciasta
Dużą blachę wykładam papierem lekko smaruję olejem i układam nasze ciasteczka tak by sie nie stykały tak by każde miało parę jedno cale drugie z dziurką i piekę każda blaszkę po 15 minut w nagrzanym piekarniku ,funkcja góra dół w 200 stopniach
Upieczone i przestudzone ciasteczka układam parami smarując cale ciastko dżemem a na wierzch ciasteczko z dziurką i tak ze wszystkimi ciastkami smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 154