Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe ciasteczka kokosowe
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 139
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40285
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4319
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 767
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 139
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40285
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4319
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 767
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i dalej ucierać. Następnie dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Wsypać do utartego masła i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Z każdej uformować wałeczek. Owinąć je folią i włożyć do lodówki na 1 godz. Po tym czasie wyjąć wałeczki z folii i pokroić na plasterki. Lekko je spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut. Można piec trochę dłużej, jeśli ciasteczka mają być bardziej chrupiące.