Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków :) Pyszne!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Płatki migdałowe zmielić. Masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, zmielone migdały połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać aromat migdałowy. Zagniecione ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce (min. 30 minut). Następnie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i foremkami wycinać ciastka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki dekorować ciastka.