Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków :) Pyszne!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14148
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6495
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14148
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16118
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6495
Składniki
Płatki migdałowe zmielić. Masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, zmielone migdały połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać aromat migdałowy. Zagniecione ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce (min. 30 minut). Następnie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i foremkami wycinać ciastka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki dekorować ciastka.