Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków :) Pyszne!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Płatki migdałowe zmielić. Masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, zmielone migdały połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać aromat migdałowy. Zagniecione ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce (min. 30 minut). Następnie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i foremkami wycinać ciastka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki dekorować ciastka.