Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis koleżanki z pracy. Gdy przyniosła nam ciastka na spróbowania, byłyśmy zachwycone. To pyszne, kruche ciasteczka, których wykonanie jest szybkie i proste.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 538
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 538
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Nożem posiekać mąkę z masłem (masło można zetrzeć na tarce), dodać sól i piwo. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na równe kwadraty. Na środek nakładać marmoladę i sklejać ciastka składając rogi do środka. Następnie układać ciasteczka na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.