Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis koleżanki z pracy. Gdy przyniosła nam ciastka na spróbowania, byłyśmy zachwycone. To pyszne, kruche ciasteczka, których wykonanie jest szybkie i proste.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Składniki
Nożem posiekać mąkę z masłem (masło można zetrzeć na tarce), dodać sól i piwo. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na równe kwadraty. Na środek nakładać marmoladę i sklejać ciastka składając rogi do środka. Następnie układać ciasteczka na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.