Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis koleżanki z pracy. Gdy przyniosła nam ciastka na spróbowania, byłyśmy zachwycone. To pyszne, kruche ciasteczka, których wykonanie jest szybkie i proste.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 450
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 149
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3846
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 275
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 450
Składniki
Nożem posiekać mąkę z masłem (masło można zetrzeć na tarce), dodać sól i piwo. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i pociąć na równe kwadraty. Na środek nakładać marmoladę i sklejać ciastka składając rogi do środka. Następnie układać ciasteczka na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.