Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne małe kruche ciasteczka idealne do kawy
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 115
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 368
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 161
Składniki
Mąkę wymieszaj w misce z cukrem pudrem i cukrem waniliowym Dodaj zimne masło i rozdrobnij do uzyskania kruszonki Dodaj jajko i krótko wyrób jednolite ciasto Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 min
Porcjuj ciasto np. za pomocą łyżeczki i formuj w dłoniach lekko spłaszczone kulki Odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia W każdej kulce zrób dołeczek za pomocą palca Piecz w 180°C przez ok. 20 min do lekkiego zrumienienia
Dżem przetrzyj przez sitko aby pozbyć się pestek i skórek, przełóż do worka cukierniczego Napełnij wystudzone ciasteczka, tak aby nadzienie pokryło wydrążone wcześniej dziurki