Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia kruche ciasteczka. Wyśmienite do kawy lub herbaty. Można je zrobić również z orzechami włoskimi lub pecan, ja w tym przepisie wykorzystałam orzechy włoskie. Pięknie zapakowane, możecie sprezentować je swoim bliskim. Smacznego!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3772
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 152
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3772
Składniki
Do miski przesiać make i dodać do niej pozostałe składniki. Całość wyrobić na gładkie, spójne ciasto. Wyrobione ciasto przełożyć do woreczka spożywczego i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto wyjąc z lodówki i podzielić na mniej więcej równe porcje. Z każdej części ciasta zrolować wałek i uformować go na kształt rogalika. Uformowane w ten sposób ciasteczka ułożyć na tacy do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Grzanie góra – dół, przez 15 – 20 minut. Upieczone wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem. Smacznego!