Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne kruche ciasteczka z orzechami , przełożone masą kajmakową , z dodatkiem skórki pomarańczowej i orzechów , ładnie wyglądają a smakuję jeszcze lepiej
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1360
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5881
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8851
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18572
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , podzielić na dwie części zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
Ciasto rozwałkować , wykrawać ciasteczka [ u mnie kwadraciki , ale mogą być kółeczka ] w połowie ciasteczek wyciąć dziurki , piec na lekko złoty kolor
Po upieczeniu czekamy aż ciastka całkowicie wystygną , smarować masą kajmakową i składać , w dziurkę dajemy drobno posiekaną skórkę pomarańczy [ smażona] oraz orzechy