Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupią i świetnie smakują.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 331
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13409
Składniki
W malakserze rozdrabniamy listki rukoli z serem i cukrem pudrem i waniliowym. Potem dodajemy dość chłodne masło,mąkę i miksujemy na gładką masę.
Ciasto wyrabiamy rękami i przekładamy pomiędzy dwie folie przezroczyste, lekko spłaszczamy dłonią. Wałkujemy na grubość maksymalnie do 1/2 cm. Wykrawamy różne wzorki i przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C przez około 15 minut do lekkiego przyrumienienia.
Bawiąc się na podkładkach wyszła nam z ciasteczek taka fajna kompozycja :)