Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki kawy lub kubka mleka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam! Kruche ciasteczka z czekoladą robi się błyskawicznie. Na pewno dodadzą nam energii, jeśli zjemy je do porannej kawy, albo umilą popołudnie z filiżanką herbaty. Są smaczne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę połączyć z solą i cukrami, na tarce o dużych oczkach zetrzeć masło. Dodać śmietanę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto, jeśli będzie się bardzo kleić, można dosypać mąkę. Gotowe ciasto włożyć na 30 min do zamrażalki. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkować na grubość około 0,5cm, wykrawać ciasteczka. Jedne z dziurką w środku, drugie bez otworu. Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 10minut w temperaturze 190stopni. Upieczone pełne ciasteczka posmarować kremem czekoladowym, przykryć ciasteczkiem z otworem.