Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 183
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 183
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7543
Składniki
Z podanych składników wyże oprócz dżemu j zagniatam kruche cisto i na kilka godzin do lodówki ciasto można zrobić dzień wcześniej i na noc do lodówki
Ze schłodzonego ciasta biorę polowe rozwałkowuje dosyć cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąką ,wycinam kwadraty o 5 cm bokach na środek każdego kwadratu kładę troszeczkę dżemu i kleje do siebie 2 przeciwlegle boki i tak robię z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem by sie nie stykały i piekę 15 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu na złocisty kolor upieczone ciasteczka posypuje cukrem pudrem