Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki kawy lub kubka mleka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie ciasteczek szybkie, a efekt znakomity. Polecam! Kruche ciasteczka z dżemem robi się błyskawicznie. Na pewno dodadzą nam energii, jeśli zjemy je do porannej kawy, albo umilą popołudnie z filiżanką herbaty. Są smaczne.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 630
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75538
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Mąkę połączyć z solą i cukrami, na tarce o dużych oczkach zetrzeć masło. Dodać śmietanę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto, jeśli będzie się bardzo kleić, można dosypać mąkę. Gotowe ciasto włożyć na 30 min do zamrażalki. Po upływie tego czasu ciasto rozwałkować na grubość około 0,5cm, wykrawać ciasteczka. Jedne z dziurką w środku, drugie bez otworu. Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 10minut w temperaturze 190stopni. Upieczone pełne ciasteczka posmarować dżemem lub marmoladą, przykryć ciasteczkiem z otworem.