Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i niedrogie!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, żółtka i cukier puder i waniliowy. Zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm i wykrawamy foremką ciastka. W połowie ciastek wykrawamy na środku dziurkę.
Ciastka układamy na wysmarowanej masłem blaszcze i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 stopni.
Gdy ciastka przestygną te bez dziurek smarujemy marmoladą i na to przyklejamy ciastko z dziurką. Posypujemy pudrem i gotowe!