Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1538
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14845
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6106
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13462
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1538
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14845
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6106
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem)
ciasto powinno tak wyglądać
Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę do lodówki Wałkujemy na podsypanym blacie dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką)
dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.
Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru