Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 9
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 9
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6918
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1046
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 473
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem)
ciasto powinno tak wyglądać
Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę do lodówki Wałkujemy na podsypanym blacie dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką)
dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.
Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru