Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jutro Dzień Mamy, zachęcam do upieczenia dla Niej pysznych ciasteczek, które po prostu rozpływają się w ustach.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Składniki
Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem)
ciasto powinno tak wyglądać
Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę do lodówki Wałkujemy na podsypanym blacie dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką)
dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.
Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru