Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.
Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.
Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.
Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek
SMACZNEGO