Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 580
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11784
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 580
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11784
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.
Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.
Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.
Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek
SMACZNEGO