Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11714
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 968
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 11714
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych z dodatkiem pieczarek oraz cebulki,...
Odsłon: 968
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtka ,cukier , cukier waniliowy i śmietanę.Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm.Wykrawać krążki szklanką.
Jabłka obrać i pokroić na 8 części.Jeśli jabłka są większe można je pokroić na 16 części.
Kłaść jabłka na krążki.Zawinąć. Skleić po bokach.
Piec na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni
Z tej ilości wychodzi mi około 50 sztuk ciastek
SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47735
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 319