Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z konfiturą truskawkową stanowią idealny dodatek do kawy czy herbaty. Są proste w wykonaniu, delikatne, rozpływające się w ustach, zadowolą każdego fana słodkości. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
• Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz pokrojone masło przekładamy do misy • Całość wyrabiamy za pomocą miksera planetarnego lub ręcznie, po kilku minutach dodajemy żółtka • Ciasto wyrabiamy jeszcze 2-3 minuty, przekładamy na stolnice i formuje kule ciasta
• Jeżeli masa jest zbyt miękka można ją włożyć do lodówki na 20 minut • Z ciasta formujemy kuleczki, palcami wytłaczamy dołki (jak na zdjęciu) a do środka nakładamy konfiturę • Ciastka przekładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni, grzanie góra i dól przez 16-18 minut