Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cranberry Noel czyli kruche ciasteczka z pistacjami i żurawiną. Bardzo maślane i bardzo smaczne...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dwiema łyżkami mleka i szczyptą soli.
Dodać pistacje i z grubsza posiekaną żurawinę. Następnie wsypać mąkę i całość dobrze wymieszać.
Z ciasta uformować wałek grubości około 4 cm (można zrobić dwa mniejsze), zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zmrożone ciasto kroić w plastry grubości 5 mm. Ciasteczka układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Studzić na kartce.
Przepis dnia
Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawi...
Odsłon: 23215
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18835
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3416
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3108
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 167
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18835
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3416
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3108
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 167
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dwiema łyżkami mleka i szczyptą soli.
Dodać pistacje i z grubsza posiekaną żurawinę. Następnie wsypać mąkę i całość dobrze wymieszać.
Z ciasta uformować wałek grubości około 4 cm (można zrobić dwa mniejsze), zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zmrożone ciasto kroić w plastry grubości 5 mm. Ciasteczka układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Studzić na kartce.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 121
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 471