Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cranberry Noel czyli kruche ciasteczka z pistacjami i żurawiną. Bardzo maślane i bardzo smaczne...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3648
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 654
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3648
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 619
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3790
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 654
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dwiema łyżkami mleka i szczyptą soli.
Dodać pistacje i z grubsza posiekaną żurawinę. Następnie wsypać mąkę i całość dobrze wymieszać.
Z ciasta uformować wałek grubości około 4 cm (można zrobić dwa mniejsze), zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zmrożone ciasto kroić w plastry grubości 5 mm. Ciasteczka układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Studzić na kartce.