Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cranberry Noel czyli kruche ciasteczka z pistacjami i żurawiną. Bardzo maślane i bardzo smaczne...
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423102
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423102
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dwiema łyżkami mleka i szczyptą soli.
Dodać pistacje i z grubsza posiekaną żurawinę. Następnie wsypać mąkę i całość dobrze wymieszać.
Z ciasta uformować wałek grubości około 4 cm (można zrobić dwa mniejsze), zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zmrożone ciasto kroić w plastry grubości 5 mm. Ciasteczka układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Studzić na kartce.