Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-01-2015
smaczne, kruche, delikatne, proste w wykonaniu ciastka w sam raz do kawy czy herbaty
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 269
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 978
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 269
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 978
Składniki
Z wszystkich składników (poza marcepanem i wiórkami) zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto. Dzielimy je na pół. Do jednej cześci dodajemy marcepanem i zagniatamy krótko, do połączenia sie składników, do drugiej dodajemy wiórki kokosowe i postepujemy analogicznie. Formujemy kule i chłodzimy w lodówce ok. 30 min. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5cm i wykrawamy szklaneczką lub foremkami ciastka.
Pieczemy na blasze wyłozonej papierem do pieczenia ok. 12 min. w temp. 180 stopni.
Studzimy, mozna posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)