Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo kruche ciasteczka o nicie słonej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Składniki
Zmiksować masło z cukrem i solą.Przesiać mąkę i zagnieść,rozdzielić na części.Można zafoliować i schłodzić w lodówce. (Ja za długo schłodziłam i ciężko potem wałkowało się.)
Ciasto wałkować i wykrawać dużą okrągłą foremką ciastka. Tępą stroną łopatki nacinać wzór rombów, lecz nie przecinając do końca.
Układać na blaszki z papierem. Posmarować wymieszanym żółtkiem i posypać cukrem.
Piec ok. 13-15 min. w 180 * w zależności od grubości ciastek. Ciastka jedząc, łamie się na kawałeczki. Pasuje do nich kakao, albo pitna czekolada.