Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasto, które jest jednym z podstawowym przepisów. Ja swoje ciasto wykorzystałam do szarlotki oraz kruchych ciasteczek. :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2800
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3369
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2800
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3369
Składniki
Przygotowałam ciasto za pomocą robota kuchennego, więc wystarczyło tylko przesiać mąkę, dodać żółtka, posiekane masło oraz szczyptę soli. Uformować kulę, którą następnie należy owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na stolnicy posypanej mąką. Wykroić blaty i/lub ciastka.
Ciasto nakłuć widelcem aby podczas pieczenia nie wybrzuszyło się i nie skurczyło.
Ciasto piec w temperaturze 170°C przez 20-30 minut.
Ciasteczka można przyozdobić przy użyciu miodu oraz posypek lub wiórków kokosowych.
Smacznego! :)