Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasto, które jest jednym z podstawowym przepisów. Ja swoje ciasto wykorzystałam do szarlotki oraz kruchych ciasteczek. :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1686
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1686
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Przygotowałam ciasto za pomocą robota kuchennego, więc wystarczyło tylko przesiać mąkę, dodać żółtka, posiekane masło oraz szczyptę soli. Uformować kulę, którą następnie należy owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na stolnicy posypanej mąką. Wykroić blaty i/lub ciastka.
Ciasto nakłuć widelcem aby podczas pieczenia nie wybrzuszyło się i nie skurczyło.
Ciasto piec w temperaturze 170°C przez 20-30 minut.
Ciasteczka można przyozdobić przy użyciu miodu oraz posypek lub wiórków kokosowych.
Smacznego! :)