Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasto, które jest jednym z podstawowym przepisów. Ja swoje ciasto wykorzystałam do szarlotki oraz kruchych ciasteczek. :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Przygotowałam ciasto za pomocą robota kuchennego, więc wystarczyło tylko przesiać mąkę, dodać żółtka, posiekane masło oraz szczyptę soli. Uformować kulę, którą następnie należy owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na stolnicy posypanej mąką. Wykroić blaty i/lub ciastka.
Ciasto nakłuć widelcem aby podczas pieczenia nie wybrzuszyło się i nie skurczyło.
Ciasto piec w temperaturze 170°C przez 20-30 minut.
Ciasteczka można przyozdobić przy użyciu miodu oraz posypek lub wiórków kokosowych.
Smacznego! :)