Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasto, które jest jednym z podstawowym przepisów. Ja swoje ciasto wykorzystałam do szarlotki oraz kruchych ciasteczek. :)
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 90
Składniki
Przygotowałam ciasto za pomocą robota kuchennego, więc wystarczyło tylko przesiać mąkę, dodać żółtka, posiekane masło oraz szczyptę soli. Uformować kulę, którą następnie należy owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na stolnicy posypanej mąką. Wykroić blaty i/lub ciastka.
Ciasto nakłuć widelcem aby podczas pieczenia nie wybrzuszyło się i nie skurczyło.
Ciasto piec w temperaturze 170°C przez 20-30 minut.
Ciasteczka można przyozdobić przy użyciu miodu oraz posypek lub wiórków kokosowych.
Smacznego! :)