Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Obrane jabłka zetrzec na grubej tarce, wymieszac z cynamonem, osączyc. Prodiż lub formę wyłożyc papierem do pieczenia. Ulożyc na nim 3/4 ciasta, posmarowac białkiem lub posypac tartą bułką, wyłożyc na to masę jabłkową. Z reszty ciasta uformowac cienkie wałeczki i układac w kratkę na jabłkach (lub rwac drobne kawałeczki i zakryc masę. Piec ok. 30-40 minut. Smacznego.