Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było naprawdę kruche i delikatne, część mąki zastępuję wiórkami kokosowymi. Polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2997
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem kakao umieścić w misie miksera i rozdrobnić na "mokry żwirek". Podzielić na trzy równe części. Do jednej dodać kakao.
Na dno wysmarowanej masłem formy o wymiarach: 36/25 cm wysypać jedną część jasnego ciasta. Na niej wyłożyć gotową masę makową wymieszaną delikatnie z dwoma ubitymi białkami. Następnie rozsmarować powidła z galaretką z rokitnika. Na to wysypać drugą warstwę ciasta jasnego i wyłożyć ubitą pianę z cukrem i proszkiem budyniowym. Przykryć warstwą ciasta ciemnego. Piec przez godzinę w temperaturze 175 stopni -góra -dól. Zimne ciasto po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.