Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z czekoladowymi kulkami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, proszek, jajka i margarynę. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto posypujemy odrobiną mąki i wałkujemy. Ciastem wykładamy blaszkę (średnica 24cm), pieczemy ok 20minut w temperaturze 180 stopni. 0,5l mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i margarynę - mieszamy. Resztę mleka, budyń, mąki i jajka miksujemy. Gdy mleko zacznie się gotować, powoli dodajemy masę. Gdy zgęstnieje, ściągamy z palnika. Na gotowy kruchy spód wykładamy masę kremówkową, całość posypujemy kulkami nesquik. Ciasto można zrobić też a la kopiec kreta :)