Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone w kruchym cieście morele z nalewek przykryte pianką i posypane kruszonką. Polecam.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 186
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 580
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 296
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 186
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 580
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 296
Składniki
Morele osączamy na sicie.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.
Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą część ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy morele.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych owoców.
Wierzch warstwy piany posypujemy kawałkami pozostałego ciasta.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy, kroimy na porcje i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!