Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone w kruchym cieście morele z nalewek przykryte pianką i posypane kruszonką. Polecam.
mikser, miska, forma do pieczenia o wymiarach 30/25/6 cm,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25730
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1322
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25730
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2724
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1322
Składniki
Morele osączamy na sicie.
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.
Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą część ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Na wyłożone dno formy ciastem układamy morele.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych owoców.
Wierzch warstwy piany posypujemy kawałkami pozostałego ciasta.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy, kroimy na porcje i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!