Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam do siebie na bloga :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1087
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4286
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 20998
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1053
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1087
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1269
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4286
Składniki
Przygotowanie : Składniki na ciasto wykładamy a stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy je na dwie części, jedną większą, drugą mniejszą. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godz. Po tym czasie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy większą część ciasta na tarce o dużych oczkach. Ciasto wyrównujemy, lekko przyklepujemy i pieczemy ok. 15 min w 180st. C do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy, budynie śmietankowe oraz na sam koniec bardzo powoli wlewamy olej po ściance naczynia w którym przygotowujemy piankę. Dokładnie mieszamy i gotowe rozprowadzamy na podpieczonym spodzie. Na piankę wykładamy owoce, lekko je wciskamy i ścieramy drugą część ciasta. Całość pieczemy ok 35-40 min w 180st. C. Po ostudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem.