Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z porzeczką
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4571
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4571
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką. Do miski wsypać mąkę, cukier, )proszek do pieczenia jeśli używasz) i wymieszać . Dodać masło i jajko, wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto równomiernie wyłożyć na dno formy o wymiarach 28x23 cm wysypać przygotowane porzeczki, wyrównać. Resztę ciasta zostawić na kruszonkę, którą posypać owoce od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 40 minut.