Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2737
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2347
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 702
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1282
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2737
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2347
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 702
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1282
Składniki
Farsz Rabarbar obrać umyć i pokroić w kostkę wymieszać z cukrem oraz bułką tartą.
Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, masło, śmietanę, proszek do pieczenia oraz żółtka, wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Tortownice wysmarować masłem i posypaną bułką tartą. Z ciasta odkroić niewielki kawek, tyle żeby starczyło do dekoracji na kratę. Pozostałym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na paski. Spód ciasta posypać 1 łyżeczką bułki tartej, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem