Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM
Farsz
Rabarbar obrać umyć i pokroić w kostkę wymieszać z cukrem oraz bułką tartą.
Ciasto
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, masło, śmietanę, proszek do pieczenia oraz żółtka, wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Tortownice wysmarować masłem i posypaną bułką tartą. Z ciasta odkroić niewielki kawek, tyle żeby starczyło do dekoracji na kratę. Pozostałym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na paski. Spód ciasta posypać 1 łyżeczką bułki tartej, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 340
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 29
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10442
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 344
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 110
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 29
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10442
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 344
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 110
Składniki
Farsz Rabarbar obrać umyć i pokroić w kostkę wymieszać z cukrem oraz bułką tartą.
Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, masło, śmietanę, proszek do pieczenia oraz żółtka, wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Tortownice wysmarować masłem i posypaną bułką tartą. Z ciasta odkroić niewielki kawek, tyle żeby starczyło do dekoracji na kratę. Pozostałym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na paski. Spód ciasta posypać 1 łyżeczką bułki tartej, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 107
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41