Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 529
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 820
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1596
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 746
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10711
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 529
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 820
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1596
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 746
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10711
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć Do miski i wyrobić jednolite ciasto. Masło najlepiej podzielić na mniejsze części wtedy łatwiej będzie zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto podzielić n dwie części mniejszą i większą w proporcji ok. 70% i 30%. Zawinąć w woreczki. Większy kawałek włożyć do lodówki a mniejszy do zamrażalnika na ok. 30-45 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć większy kawałek ciasta z lodówki i wylepić nim dno blaszki. Nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w nagrzanym piekarnika do temperatury 180 stopni bez termoobiegu przez ok. 20 minut. Wyjąć i przestudzić. W tym czasie białka ubić na sztywno. Gdy zaczną się pienić dodawać cukier łyżkami i po każdym dodaniu partii cukru miksować ok. 20 sekund. Zmniejszamy obroty miksera, wsypujemy proszek budyniowy i po zmiksowaniu wlać powoli olej. Miksować przez chwilę na wolnych obrotach. Przygotowaną piankę wyłożyć na podpieczone kruche ciasto. Na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar. Na koniec zetrzeć na owoce ciasto z zamrażalnika na tarce. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec ok. 40 minut bez termoobiegu. Gotowe można posypać pudrem. Smacznego!