Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniową pianką
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1617
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 156
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21269
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1617
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 156
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21269
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć Do miski i wyrobić jednolite ciasto. Masło najlepiej podzielić na mniejsze części wtedy łatwiej będzie zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto podzielić n dwie części mniejszą i większą w proporcji ok. 70% i 30%. Zawinąć w woreczki. Większy kawałek włożyć do lodówki a mniejszy do zamrażalnika na ok. 30-45 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć większy kawałek ciasta z lodówki i wylepić nim dno blaszki. Nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w nagrzanym piekarnika do temperatury 180 stopni bez termoobiegu przez ok. 20 minut. Wyjąć i przestudzić. W tym czasie białka ubić na sztywno. Gdy zaczną się pienić dodawać cukier łyżkami i po każdym dodaniu partii cukru miksować ok. 20 sekund. Zmniejszamy obroty miksera, wsypujemy proszek budyniowy i po zmiksowaniu wlać powoli olej. Miksować przez chwilę na wolnych obrotach. Przygotowaną piankę wyłożyć na podpieczone kruche ciasto. Na ciasto wyłożyć pokrojony rabarbar. Na koniec zetrzeć na owoce ciasto z zamrażalnika na tarce. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec ok. 40 minut bez termoobiegu. Gotowe można posypać pudrem. Smacznego!