Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawusi-palce lizać. Zapraszam na filmik, zobacz krok po kroku jakie to proste.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 263
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3627
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Ze składników na kruche ciasto zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, jedna większa ,druga mniejsza ,zawinąć w folie i włożyć do zamrażalki. do schłodzenia na około 30 minut. Żeby ciasto szybko nam zamarzło i było dobre do ucierania, najlepiej ciasto rozpłaszczyć szybciej się chłodzi.
Do białek dodać szczyptę soli i ubijamy przez 2 minuty następnie dodać cukier i dalej ubijać ,następnie wsypać budynie jeden i ubić potem drugi i też ubić mikserem na koniec wlać olej i też zakręcić mikserem ,na małych obrotach ,aby składniki się połączyły. Wstawiamy do lodówki naczas jak szykujemy owoce.
Rabarbar opukać, obrać i pokroić na średnią kostkę. Jabłka obrać pokroić na średnią kostkę, doprawić sokiem z cytryny ,przyprawami i zamieszać . Ciasto utrzeć na tarce o grubych oczkach na formę wyłożoną papierem. Forma o rozmiarach 25 na 40. Ciasto przygnieść i ponakłuwać widelcem. Teraz doprawiamy nasz rabarbar ,cukrem budyniem i kaszą manna. Wszystko dobrze zamieszać. Owoce wyłożyć na ciasto na jednej części jabłka na drugiej rabarbar na to wyłożyć białka, potem utrzeć mniejszą część ciasta na całość.
Tak przygotowane ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni funkcja ,góra, dół na środkowej półce przez 50 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze.
Upieczone ciasto pozostawiamy do ostudzenia. Oprószyć cukrem pudrem przed podaniem. Zapraszam na mój profil na inne ciasta i desery oraz zapraszam na mój kanał na Youtube na filmik . Buon appetito!