Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z truskawkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30946
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4740
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30946
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4740
Składniki
Piana z białek Białka z pięciu jaj ok. szklanka cukru kryształ -ubić. Mąką połączyć z proszkiem do pieczenia, margaryną i smalcem (posiekać). Dodać żółtka i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę, pozostałą część schłodzić w zamrażarce. Na ciasto wyłożyć truskawki, polać ubitą pianą z białek. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok 60 min.