Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z truskawkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13073
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5278
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12292
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13073
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5278
Składniki
Piana z białek Białka z pięciu jaj ok. szklanka cukru kryształ -ubić. Mąką połączyć z proszkiem do pieczenia, margaryną i smalcem (posiekać). Dodać żółtka i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę, pozostałą część schłodzić w zamrażarce. Na ciasto wyłożyć truskawki, polać ubitą pianą z białek. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok 60 min.