Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z truskawkami.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Piana z białek Białka z pięciu jaj ok. szklanka cukru kryształ -ubić. Mąką połączyć z proszkiem do pieczenia, margaryną i smalcem (posiekać). Dodać żółtka i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę, pozostałą część schłodzić w zamrażarce. Na ciasto wyłożyć truskawki, polać ubitą pianą z białek. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni ok 60 min.