Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto kruche, budyniowa pianka i owoce smakują razem wyśmienicie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457211
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1328
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2177
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457211
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1328
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2177
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Składniki
CIASTO Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie części 60 % i 40 %. Przełożyć do zamrażalnika. Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą część ciasta. Przyklepać ręką i wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiec 20 minut w 190 st C. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
PIANA Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając dodawać stopniowo po łyżce cukier i cukier z wanilią. Wsypać proszek budyniowy. Wymieszać. Zmniejszyć obroty miksera i cienką strużką wlewać olej. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Na upieczone i ostudzone ciasto wylać pianę, wyrównać. Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek. Przekroić na pół. Ułożyć truskawki przecięciem do góry. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto (40%). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 - 40 minut w 190 st C. Po upieczeniu ostudzić. Wierzch posypać cukrem pudrem.