Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta, lekko kwaśna warstwa owoców i kruche, maślane ciasto
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4069
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423199
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać sól i kawałki zimnego masła. Masło posiekać nożem, dodać żółtka , szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Blachę o wymiarach 20x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy.Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Do wiśni dodać cukier, mąkę i tartą bułkę. Wyłożyć na podpieczony spód.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po wiśniach.
Włożyć do piekarnika na kolejne 40-50 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.