Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta, lekko kwaśna warstwa owoców i kruche, maślane ciasto
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać sól i kawałki zimnego masła. Masło posiekać nożem, dodać żółtka , szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Blachę o wymiarach 20x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy.Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Do wiśni dodać cukier, mąkę i tartą bułkę. Wyłożyć na podpieczony spód.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po wiśniach.
Włożyć do piekarnika na kolejne 40-50 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.