Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta, lekko kwaśna warstwa owoców i kruche, maślane ciasto
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać sól i kawałki zimnego masła. Masło posiekać nożem, dodać żółtka , szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Blachę o wymiarach 20x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy.Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Do wiśni dodać cukier, mąkę i tartą bułkę. Wyłożyć na podpieczony spód.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po wiśniach.
Włożyć do piekarnika na kolejne 40-50 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.