Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami, najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców.
Czekoladowe kruche ciasto, ładnie kontrastuje z jasnym nadzieniem i śliwkami...
Odsłon: 42307
Nie masz za wiele czasu, ale przyszła ochota na coś słodkiego? Podczas sezonu...
Odsłon: 10615
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 191
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1169
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 374
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 191
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1169
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 374
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder, śmietanę, żółtka oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto kruche. Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną część rozwałkowujemy i dajemy na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, połówki śliwek układamy równomiernie na placku i posypujemy cukrem i cynamonem. Rozwałkowujemy drugi placek i przykrywamy nim śliwki. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40-50 minut. Jak ciasto lekko przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek Wielkanocny
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Mazurek Wielkanocny
Mazurek Wielkanocny to tradycyjne ciasto którego nie może zabraknąć na Wielka...
Odsłon: 55
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 483