Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ze śliwkami, najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Zamiast śliwek możemy użyć dowolnych owoców.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7459
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328179
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8745
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7459
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5100
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328179
Składniki
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, cukier puder, śmietanę, żółtka oraz proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto kruche. Ciasto dzielimy na dwie równe części, jedną część rozwałkowujemy i dajemy na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, połówki śliwek układamy równomiernie na placku i posypujemy cukrem i cynamonem. Rozwałkowujemy drugi placek i przykrywamy nim śliwki. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40-50 minut. Jak ciasto lekko przestygnie to posypujemy cukrem pudrem.