Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość mocny kakaowy smak zadowoli każdego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wychodzi kilkadziesiąt sporych ciastek. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem. Masło utrzeć z cukrami na puch, dodać jajko i miksować do połączenia. Stopniowo dodawać mąkę. Ciasto zawinąć w folię przezroczystą i schłodzić w lodówce kilka godzin. Potem rozwałkować na grubość ok 1-1,5 cm i wykrawać dowolne wzorki.
Piec na blaszce wyłożonej papierem ok. 20 -25 minut w 160 C. Ciastek nie układać zbyt blisko siebie ponieważ rosną. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem z wanilią.