Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie kokosa i wiśni
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10216
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42437
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10216
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3901
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42437
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
ciasto: do miski przesiewamy obydwie mąki, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło. Rozcieramy palcami masło z mąką i cukrem. Następnie dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto łącząc wszystko w jednolitą kulę. Wyłożyć papierem blachę 25x23cm, wylepić ciastem i odstawić na ok godzinkę do lodówki. Po tym czasie spód nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 160st i piec ok 25 min na blado złoty kolor.
budyń: zagotować mleko kokosowe z 1 szklanką mleka krowiego. W reszcie mleka rozpuścić dwa budynie, dodać 4 łyżki cukru. Ugotować budyń.
kruszonka: Wiśnie pokroić na połówki i wyjąć pestki. Zwiększyć temperaturę w piekarniku do 180 stopni. do miski przesiać obydwie mąki, dodać połowę wiórków kokosowych, cukier i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć palcami masło z resztą składników aż powstanie kruszonka, na koniec wymieszać z resztą wiórków kokosowych. Na podpieczony i ostudzony spód wyłożyć wiśnie (rozcięciem do góry). Przykryć budyniem i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut na lekko złoty kolor.