Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie kokosa i wiśni
ciasto: do miski przesiewamy obydwie mąki, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło. Rozcieramy palcami masło z mąką i cukrem. Następnie dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto łącząc wszystko w jednolitą kulę. Wyłożyć papierem blachę 25x23cm, wylepić ciastem i odstawić na ok godzinkę do lodówki. Po tym czasie spód nakłuć widelcem.
Piekarnik nagrzać do 160st i piec ok 25 min na blado złoty kolor.
budyń: zagotować mleko kokosowe z 1 szklanką mleka krowiego. W reszcie mleka rozpuścić dwa budynie, dodać 4 łyżki cukru. Ugotować budyń.
kruszonka: Wiśnie pokroić na połówki i wyjąć pestki. Zwiększyć temperaturę w piekarniku do 180 stopni.
do miski przesiać obydwie mąki, dodać połowę wiórków kokosowych, cukier i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć palcami masło z resztą składników aż powstanie kruszonka, na koniec wymieszać z resztą wiórków kokosowych.
Na podpieczony i ostudzony spód wyłożyć wiśnie (rozcięciem do góry).
Przykryć budyniem i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut na lekko złoty kolor.
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18831
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3416
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3108
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 167
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18831
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3416
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3108
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 167
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Składniki
ciasto: do miski przesiewamy obydwie mąki, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło. Rozcieramy palcami masło z mąką i cukrem. Następnie dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto łącząc wszystko w jednolitą kulę. Wyłożyć papierem blachę 25x23cm, wylepić ciastem i odstawić na ok godzinkę do lodówki. Po tym czasie spód nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 160st i piec ok 25 min na blado złoty kolor.
budyń: zagotować mleko kokosowe z 1 szklanką mleka krowiego. W reszcie mleka rozpuścić dwa budynie, dodać 4 łyżki cukru. Ugotować budyń.
kruszonka: Wiśnie pokroić na połówki i wyjąć pestki. Zwiększyć temperaturę w piekarniku do 180 stopni. do miski przesiać obydwie mąki, dodać połowę wiórków kokosowych, cukier i pokrojone na kawałki zimne masło. Rozetrzeć palcami masło z resztą składników aż powstanie kruszonka, na koniec wymieszać z resztą wiórków kokosowych. Na podpieczony i ostudzony spód wyłożyć wiśnie (rozcięciem do góry). Przykryć budyniem i posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut na lekko złoty kolor.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 121
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 470