Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tartaletki z serowym farszem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 152
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 152
Składniki
Margarynę posiekaj razem z mąką, szczyptą soli oraz 3-4 łyżkami lodowatej wody. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odłóż do lodówki na 2 godziny.
Na nadzienie zetrzyj na tarce o dużych oczkach żółty ser. Wsyp go do miski, zalej mlekiem oraz śmietaną, starannie wymieszaj.
Na koniec do składników farszu wbij 2 duże lub 3 mniejsze jajka. Całość starannie wymieszaj. Dopraw nadzienie do smaku solą, pieprzem, mieloną słodką papryką oraz świeżo startą gałką muszkatołową.
Przygotuj 8 foremek na tartaletki. Wylep je schłodzonym ciastem, a następnie napełnij serowo-jajecznym nadzieniem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st., aż masa się zetnie (25-30 minut).
Możesz także przygotować jedną większą formę i piec tartę 45 minut.Źródło: Świat kobiety