Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w przygotowaniu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7951
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3294
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 606
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7951
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 328
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3294
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 606
Składniki
Z mąki, margaryny, cukru pudru, śmietany, proszku do pieczenia oraz dwóch żółtek i jednego całego jajka zagnieść ciasto. Podzielić na pół i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i podzielić na ósemki. Ugotować budyń.
Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do wypieków. Ułożyć jabłka, a między nie wylać budyń.
Rozwałkować drugą część ciasta i położyć na wierzch placka.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i piec 30 min.
Ubić pianę z dwóch białek i 2 czubatych łyżek cukru pudru. Rozsmarować na podpieczone ciasto i piec jeszcze 15 min.
Smacznego!