Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche tym razem z jabłkami i żurawiną. Dodatki w postaci owoców i bakalii można jednak dodawać różne.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1183
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1183
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2074
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 499
Składniki
- Ciasto: żółtka + masło + cukier + mąka + proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. - Podzielić ciasto na dwie części, jedną wyłożyć dno małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. - Podpiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. - Posypać bułką podpieczone ciasto. - Wyłożyć farsz jabłkowo - żurawinowy ( jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do nich suszoną żurawinę + odrobinę cukru i wymieszać ). Jeśli jest nadmiar soku to odcisnąć go. - Z białek ubić pianę na sztywno i dodać budyń śmietankowy. - Wyłożyć pianę na farsz jabłkowo - żurawinowy. - Na to pozostałe kruche ciasto. - Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec aż do zrumienienia przez 35 minut. - Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. - Smacznego !