Do góry

Desery Przepis na:

Kruche z farszem jabłkowo - żurawinowym

Kruche z farszem jabłkowo - żurawinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 761

Dodano:

Odsłon: 616

Ciasto kruche tym razem z jabłkami i żurawiną. Dodatki w postaci owoców i bakalii można jednak dodawać różne.
Reklama
Reklama
Kruche z farszem jabłkowo - żurawinowym

Przygotowanie

  1. - Ciasto: żółtka + masło + cukier + mąka + proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce przez 30 minut.

    - Podzielić ciasto na dwie części, jedną wyłożyć dno małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

    - Podpiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut.

    - Posypać bułką podpieczone ciasto.

    - Wyłożyć farsz jabłkowo - żurawinowy ( jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do nich suszoną żurawinę + odrobinę cukru i wymieszać ). Jeśli jest nadmiar soku to odcisnąć go.

    - Z białek ubić pianę na sztywno i dodać budyń śmietankowy.

    - Wyłożyć pianę na farsz jabłkowo - żurawinowy.

    - Na to pozostałe kruche ciasto.

    - Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec aż do zrumienienia przez 35 minut.

    - Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.

    - Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń