Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche tym razem z jabłkami i żurawiną. Dodatki w postaci owoców i bakalii można jednak dodawać różne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3808
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 703
Składniki
- Ciasto: żółtka + masło + cukier + mąka + proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. - Podzielić ciasto na dwie części, jedną wyłożyć dno małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. - Podpiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. - Posypać bułką podpieczone ciasto. - Wyłożyć farsz jabłkowo - żurawinowy ( jabłka zetrzeć na dużych oczkach, dodać do nich suszoną żurawinę + odrobinę cukru i wymieszać ). Jeśli jest nadmiar soku to odcisnąć go. - Z białek ubić pianę na sztywno i dodać budyń śmietankowy. - Wyłożyć pianę na farsz jabłkowo - żurawinowy. - Na to pozostałe kruche ciasto. - Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec aż do zrumienienia przez 35 minut. - Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. - Smacznego !