Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucho-drożdżowe kakaowe rogaliki z czekoladą polecam z mlekiem lub herbatą, znikają jeszcze ciepłe.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457593
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2235
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457593
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1414
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2235
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Drożdże rozkruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy kakao i ponownie zagniatamy.
Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki. Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)