Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze ciepła, w 5minut. W sezonie przygotowałam słoiki ze smażonymi jabłkami, będą idealne do tego przepisu. Jeśli jednak nie mamy prażonych jabłek, postępujemy zgodnie z przepisem.
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 70
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 220
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 252
Polecam.
Odsłon: 775
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 70
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 220
Pasta z makreli w pomidorach i bałego sera z dodatkiem ogórków korniszonów dl...
Odsłon: 252
Składniki
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon i cukier do smaku, wymieszać. Wyrobić ciasto - margarynę posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, cukier, śmietanę, sól i ocet. Ciasto pozostawić na chwilę, aby "odpoczęło". Potem podzielić ciasto na dwie części. Jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę (o wymiarach 30x20cm), posypać bułką tartą i nałożyć masę jabłeczną. Przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temp. 200stopni około 30min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.