Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze ciepła, w 5minut. W sezonie przygotowałam słoiki ze smażonymi jabłkami, będą idealne do tego przepisu. Jeśli jednak nie mamy prażonych jabłek, postępujemy zgodnie z przepisem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9218
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5398
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9218
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 119
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon i cukier do smaku, wymieszać. Wyrobić ciasto - margarynę posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, cukier, śmietanę, sól i ocet. Ciasto pozostawić na chwilę, aby "odpoczęło". Potem podzielić ciasto na dwie części. Jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę (o wymiarach 30x20cm), posypać bułką tartą i nałożyć masę jabłeczną. Przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temp. 200stopni około 30min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.