Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze ciepła, w 5minut. W sezonie przygotowałam słoiki ze smażonymi jabłkami, będą idealne do tego przepisu. Jeśli jednak nie mamy prażonych jabłek, postępujemy zgodnie z przepisem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Jabłka obrać, wykroić z nich gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon i cukier do smaku, wymieszać. Wyrobić ciasto - margarynę posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, potem dodać jajka, cukier, śmietanę, sól i ocet. Ciasto pozostawić na chwilę, aby "odpoczęło". Potem podzielić ciasto na dwie części. Jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę (o wymiarach 30x20cm), posypać bułką tartą i nałożyć masę jabłeczną. Przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temp. 200stopni około 30min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.