Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto kruchutkie i z jabłkami lubię te owoce są pyszne w takim połączeniu! Polecam na deserek!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaj, proszku do pieczenia i cukru waniliowego robimy ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy placki w formie 25/36 w 160 stopniach ok. 20 minut. Masa serowa: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Ser mielimy i dodajemy wraz z ubitą pianą do żółtek. Dajemy na ogień i gotujemy. W mleku rozpuszczamy budyń wlewamy do sera i gotujemy do zgęstnienia. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na dużej tarce, smażymy, wsypujemy galaretkę i cukier. Przełożenie ciasta: Ciasto- ser- ciast- masa jabłkowa- ciasto- polewa.