Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem winogronu zrobiłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni bo bardzo wszystkim smakowało.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
Winogrono obieramy myjemy, osuszamy i obieramy z kiści. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do mniej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części (w proporcji 1/3 i 2/3). Pierwszą część (większą) wykładamy na dno przygotowanej tortownicy. Formujemy nieco wyższe brzegi. Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą i na nią wykładamy obrane z kiści winogrono. Z drugiej części ciasta wycinamy paski, które układając na owocach przeplatamy. Z części ciasta formujemy kulki i układamy je na powstałej kratce, tak by powstały kiście winogrona. Gotowe ciasto pieczemy około 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.