Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem winogronu zrobiłam po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni bo bardzo wszystkim smakowało.
Winogrono obieramy myjemy, osuszamy i obieramy z kiści.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do mniej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części (w proporcji 1/3 i 2/3).
Pierwszą część (większą) wykładamy na dno przygotowanej tortownicy. Formujemy nieco wyższe brzegi.
Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą i na nią wykładamy obrane z kiści winogrono.
Z drugiej części ciasta wycinamy paski, które układając na owocach przeplatamy. Z części ciasta formujemy kulki i układamy je na powstałej kratce, tak by powstały kiście winogrona. Gotowe ciasto pieczemy około 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować k...
Odsłon: 984
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 21
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 21
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Winogrono obieramy myjemy, osuszamy i obieramy z kiści. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do mniej pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części (w proporcji 1/3 i 2/3). Pierwszą część (większą) wykładamy na dno przygotowanej tortownicy. Formujemy nieco wyższe brzegi. Wyłożone ciasto nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą i na nią wykładamy obrane z kiści winogrono. Z drugiej części ciasta wycinamy paski, które układając na owocach przeplatamy. Z części ciasta formujemy kulki i układamy je na powstałej kratce, tak by powstały kiście winogrona. Gotowe ciasto pieczemy około 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Tort z galaretek.
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Tort z galaretek.
Pyszny orzeźwiający deser z galaretek w formie tortu bez pieczenia idealny n...
Odsłon: 15
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 61