Do góry

Desery Przepis na:

Kruszon

Kruszon

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 7472

Ciasto kruche z jabłkami.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć kostkę margaryny. Następnie dodać dwie szklanki mąki, dwie płaski łyżeczki proszku do pieczenia oraz jedno całe jajko i dwa żółtka. Składniki wyrobić i uformować trzy kulki.

  2. Do jednej kulki dodać kakao i wyrobić. Trzy kulki włożyć na 30 minut do lodówki.

  3. Po pół godzinie ubijamy pianę z dwóch białek. Miksując, dodajemy półtorej szklanki cukru pudru i opakowanie suchego kisielu (smak dowolny, ja zrobiłam agrestową :)).

  4. Wysmarować tortownicę tłuszczem (margaryną). Rozłożyć palcami jedną kulkę (białą). Następnie wyłożyć przesmażone jabłka lub inne owoce. Ja posypuję jabłka cynamonem. Następnie należy bierzemy tarkę i na wyłożone jabłka trzemy drugą białą kulkę.

  5. Na startą białą kulkę wykładamy pianę i na górę trzemy kulkę czarną. Ciasta trzeć przeciskając, żeby wychodziły takie sznureczki.
    Pieczemy około godzinę w temperaturze 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń