Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotowaniu kruszonkę. Wiem ze jest to banalnie proste ale warto przepis wypróbować. Polecam
stolnica, nóż, miska,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 644
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 351
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 644
Składniki
Składniki kruszonki wymieszać ze sobą tak aby powstało sypkie , ale grudkowe ciasto. Na początku siekam wszystko nożem , a następnie rozcieram w dłoniach palcami tworząc grudki czyli kruszonkę. Rada; składniki kruszonki możemy pomniejszyć lub powiększyć w zależności ile potrzebujemy kruszonki pamiętając jeżeli masło zmniejszamy o połowę to pozostałe składniki również zmniejszamy o połowę.
Kruszonka gotowa.;)