Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotowaniu kruszonkę. Wiem ze jest to banalnie proste ale warto przepis wypróbować. Polecam
stolnica, nóż, miska,
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10617
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 204
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 180
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 754
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10617
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 204
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 180
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 754
Składniki
Składniki kruszonki wymieszać ze sobą tak aby powstało sypkie , ale grudkowe ciasto. Na początku siekam wszystko nożem , a następnie rozcieram w dłoniach palcami tworząc grudki czyli kruszonkę. Rada; składniki kruszonki możemy pomniejszyć lub powiększyć w zależności ile potrzebujemy kruszonki pamiętając jeżeli masło zmniejszamy o połowę to pozostałe składniki również zmniejszamy o połowę.
Kruszonka gotowa.;)