Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna kruszonka kakaowa. Polecam
miska, nóż,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski , dodajemy pozostałe składniki kruszonki. Całość mieszamy ze sobą tak aby powstało sypkie , ale grudkowe ciasto. Na początku siekamy nożem , a po chwili rozcieramy palcami tworząc grudki czyli kruszonkę. Na koniec do kruszonki dodajemy kakao i ponownie rozcieramy dłońmi, cały czas tworząc grudki. Taką kruszonkę możemy wykorzystać do różnego rodzaju ciast i ciasteczek. Smacznego
Kruszonka gotowa.